Pagina's

vrijdag 2 april 2010

Mobiel met de Universiteitsbibliotheek van de UvA

Net als de UB's in Delft en Rotterdam hebben we bij de UvA inmiddels ook een mobiele variant van onze website;

Op dit moment kan je al via deze site:

Maar wat ik vooral heel erg leuk vind van de aanpak van collega's Driek Heesakkers (projectleider), Lukas Koster, Gre Ootjers, Roxana Popistasu en Alice Doek, is dat dit nog maar het begin is. Wat er nu staat is het resultaat van 7 weken (!) werk, maar er komt nog meer aan. Omdat het nu al online staat geeft dat ons, de gebruikers, de kans om feedback te leveren (wel doen dus!).





Een kleine selectie uit de dingen die eraan komen;
  • de beschikbaarheid van computerplekken op UBA locaties via je mobiel
  • location aware delivery en location aware directions
  • nieuwe aanwinsten
  • een betalingssysteem
Ook is het al mogelijk om via je mobiel toegang (VPN) te krijgen tot onze betaalde databases en online bronnen. Alice Doek heeft op haar homepage een handige uitleg gezet voor de enthousiaste Apple en Iphone gebruiker op de UvA, die je onder andere helpt met het krijgen van toegang tot de digitale bibliotheek. De gebruiksvriendelijkheid van onze betaalde bronnen op een mobiele interface is dan misschien nog wel niet helemaal waar hij moet zijn, maar ik denk dat dat een kwestie van tijd is, zeker met de opkomst van leuke apps zoals Papers en uitgevers die mobiele sites aan het ontwikkelen zijn. Voor de niet-Apple-adepten heeft Pascal Braak beloofd een tutorial te schrijven op het moment dat de volgende software update van Android op zijn smartphone staat.

1 opmerking:

  1. Wat een geweldige presetatie in 7 weken!!! En wat een mooie presentatie van Lukas gisteren bij U game U learn gisteren. Dikke pluim voor de UvA! Dat is nou succesvol innovatief handelen in de praktijk

    BeantwoordenVerwijderen